На двох колесах по Одесі: місто активно розвиває велоінфраструктуру

Одеса розвиває велоінфраструктуру для комфортного пересування

Одесі активно вдосконалюється транспортна мережа міста, зокрема велосипедна інфраструктура. П'ять років тому міські влади внесли важливі зміни до транспортної концепції, визначивши громадський транспорт та велодоріжки як пріоритетні напрямки розвитку. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

На цей час в Одесі вже функціонують понад 127 кілометрів велосипедних доріжок та велосмуг. На цей рік заплановано додатково впровадити майже 25 кілометрів нових велотрас.

Віцемер міста Павло Вугельман провів зустріч з представниками ключових велосипедних організацій: велоклубів "Аркадія" та "Hoods & Drops", громадського руху "Велоформат" і об'єднання "Південна велосипедна ліга м. Одеси".

Під час зустрічі учасники висловили свої думки щодо поточного стану велоінфраструктури та обговорили можливі шляхи її поліпшення. Також було розглянуто питання організації велосипедних змагань "Меморіал Уточкіна", майбутніх чемпіонатів та інших спортивних заходів.

Дякую громадськості, яка бере безпосередню участь у розвитку інфраструктурних проєктів Одеси та запрошую й інші організації до співпраці, – сказав заступник Одеського міського голови.

Нагадаємо, у зв'язку з капітальним ремонтом Деволанівського узвозу, одеська влада прийняла рішення про тимчасове закриття руху транспорту на цій ділянці до кінця травня 2024 року. Проєкт реконструкції Деволанівського узвозу, представлений ще у 2019 році, передбачає значні зміни в інфраструктурі цієї міської артерії. Ремонтна програма охоплює оновлення систем водопроводу, водовідведення та каналізації, встановлення сучасного освітлення, заміну електричних мереж і мереж зв’язку, а також будівництво нових тротуарів і розширення дорожнього полотна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Александр

27 березня 2024, 05:10

Та вы посмотрите на те велодорожки. особенно на проезжей части. Половина превращена в парковки. люки ливнёвок такие. что их нужно объезжать. сама дорожка не убрана. с ямами. а сейчас эти ямы ещё и скрыты лужами. На Водопроводной от входа на "Польское кладбище" и до Багрицкого рассыпан щебень. Дорожные службы его аккуратно сгребли... на вело дорожку. и он там лежит уже вторую неделю. Такое впечатление. что велодорожки делают для отмазки- просто нарисовав полосочку на дороге.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися