Температура води в Чорному морі: що очікувати навесні

Яка температура Чорного моря станом на сьогодні

Зараз середина весни, і багато людей вже починають планувати свій літній відпочинок на Чорному морі. Одним з важливих факторів, які слід врахувати при плануванні, є температура води. “Коментарі” розбирались, яка температура Чорного моря станом на сьогодні. 

Яка температура Чорного моря

Наразі вода в Чорному морі ще досить прохолодна. Середня температура по акваторії становить близько 10°C. Сьогодні температура води в Одесі досягла 11,6°C. Це значно вище, ніж зазвичай для цього періоду року, і, хоча така температура не є оптимальною для купання, люди з сильним здоров'ям можуть витримати в такій воді 5-10 хвилин. 

Однак, з кожним днем вода стає все тепліше. Вже до кінця квітня температура в деяких місцях може піднятися до 15°C, а до кінця травня – до 20°C. Влітку ж вода в Чорному морі стає досить теплою. Середня температура липня та серпня становить близько 23°C, а в деяких місцях може сягати 25°C.

В Хаджибейському та Куяльницькому лиманах температура води майже дійшла до позначки +15°C. Тим часом в акваторії Чорного моря біля узбережжя Коблева та Білгород-Дністровського температура води коливається від 12 до 11 градусів відповідно. 

Нагадаємо, в Одеській області буде мінлива хмарність. Синоптики прогнозують теплий день без опадів  Протягом сьогоднішнього дня в регіоні буде димка та пориви вітру до 10 м/с. На дорогах області видимість очікується 1 –2 км. Коли температура повітря прогріється до +27°С – читайте в матеріалі



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися