На Одещині з'явиться нова крафтова виноробня: де саме

На Одещині зосереджено понад 70 відсотків виноробства України

На території Бородінської громади Одеської області аргентинські підприємці планують займатися виноградарством та виробництвом крафтового вина. Інвестори уже орендували 84 гектари з виноградниками та купили ще 20 гектарів для створення нового виноградника.

Місцева влада надала інвесторам ряд пільг, зокрема, вони будуть звільнені від сплати земельного податку та орендної плати на час реконструкції та будівництва.

За словами голови Бородінської громади Івана Кюссе, цей проєкт сприятиме розвитку підприємництва та покращенню економічної ситуації в регіоні. У виноградниках компанії вже працює близько 20 осіб, а перші вина очікуються цієї осені.

Зазначимо, в Одеській області знаходяться 23 тисячі гектарів виноградників. Це становить близько 70% загальної площі виноградних насаджень України. На виноградниках Одещині вирощують близько 260 тисяч тонн винограду. Виноградарством займаються 200 сільгосппідприємств області, з них 49 виноробних підприємств. Найбільше виноградників у Болградському районі, там вирощують 78 тис. тонн винограду. У Білгород-Дністровському районі – 76 тисяч тонн. В Одеському районі – 27 тисяч тонн.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет України (АМКУ) вирішив оштрафувати ТОВ "ТАЇРОВО ВАЙНЕРІ" на суму майже мільйон гривень за неправомірне використання позначення "PROSECCO". Це рішення було ухвалено після скарги Консорціуму, який захищає найменування "PROSECCO", експортуючи виноробну продукцію під цим брендом на територію України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися