Міністр закордонних справ Норвегії відвідав Одесу: що він обговорив з Кіпером

Глава норвезької дипломатії прибув в Одеську область

Під час свого візиту на Одещину пан Еспен Барт Ейде відвідав місця, що постраждали від російського тероризму. Він особисто оглянув руїни будинку, який був знищений російським дроном, там на жаль загинули 12 цивільних осіб. Про це повідомляє Одеська обласна державна адміністрація.

Олег Кіпер, начальник Одеського обласної військової адміністрації (ОВА), проінформував Міністра закордонних справ Норвегії про безпекову ситуацію в регіоні та на Чорному морі. Він наочно продемонстрував роботу зернового коридору та показав унікальні пам'ятки архітектури, які щоденно піддаються небезпеці з боку російських ракет і дронів.

Сподіваємося на подальше посилення ППО задля захисту наших людей та інфраструктури. Візит глави МЗС до Одеси засвідчує підтримку з боку Норвегії у боротьбі України за територіальну цілісність та збереження суверенітету, – йдеться в повідомленні. 

Гуманітарна допомога Одещині 

Труханов разом з представниками Управління з координації гуманітарних справ ООН здійснили виїзд на місце події для оцінки ситуації та визначення подальших кроків щодо надання допомоги. В той день, 2 березня, російський дрон забрав життя 2 людей, серед них було 5 дітей. Представниця УКГС ООН в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг наголосила на важливості координації міжнародних зусиль для забезпечення ефективної допомоги. 

Посольство Швейцарії в Україні надало сім нових автомобілів швидкої медичної допомоги для підтримки невідкладних медичних втручань. Цей дарунок включає дві автівки "Тойота" та п'ять автівок марки "Mercedes-Benz 519", які обладнані необхідним медичним обладнанням.

Нагадаємо, одеський гарнізон отримав значне поповнення своєї технічної бази завдяки благодійному фонду The Howard G. Buffett Foundation (HGBF). Загалом рятувальники отримали вісім новеньких автомобілів.

Читайте також