Важливо

Генштаб звільнив речницю Сил оборони півдня Наталю Гуменюк: подробиці

17 квітня понад 150 журналістів підписали звернення до військових з вимогою звільнити речницю Сил оборони півдня України

Генеральний штаб Збройних Сил України здійснив перегляд у керівництві Центру стратегічних комунікацій Сил оборони Півдня.  Відтак, було прийнято рішення про звільнення Наталі Гуменюк. Про це повідомляю. пресслужба Генштабу ЗСУ. 

Прийнято рішення щодо завершення відрядження та виключення із сил та засобів відповідного угруповання військ полковника Наталії Гуменюк з 19.04.2024. Наразі триває відбір відповідного фахівця, який чи яка вже невдовзі стане "голосом" Сил оборони Півдня, – йдеться в повідомленні. 

Слід зазначити, що Центр стратегічних комунікацій продовжуватиме свою роботу у повному обсязі, співпрацюючи з медіа, що мають відповідну акредитацію у Збройних Силах.

Скандал перед звільненням Гуменюк

Буквально два дні тому, 17 квітня, медійники вимагали звільнення речниці. У заяві Медіаруху до військового керівництва йшлось, що Гуменюк забороняє висвітлювати воєнні злочини РФ в її зоні відповідальності. 

Серед медійників, які підтримали заяву об’єднання українських медіа "Медіарух", — "Детектор медіа", представники Інституту масової Інформації, медійники "Суспільного Мовлення", Bihus.Info, "Слідства.Інфо", "Української правди", "МОСТ", "Вгору" та низка інших кореспондентів, фоторепортерів і фіксерів українських та закордонних медіа, – йдеться в матеріалі Медіамейкеру. 

Крім того, журналісти неодноразово звертали увагу на те, що найпопулярніше слово в пресцентрі Сил оборони Півдня — "заборонено". 

Загалом звернення щодо звільнення речниці підписало понад 150 українських та іноземних журналістів і медіаорганізацій. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися