Без черги: перевізники що їдуть у Молдову можуть обрати час перетину кордону

Можливість обрати час буде доступна загалом на 10 пунктах пропуску з Молдовою

В рамках модернізації міжнародних автобусних перевезень Міністерство відновлення продовжує вдосконалювати систему перетину кордону для автобусів. З 24 квітня на 10 пунктах пропуску з Молдовою автобусам буде доступна опція вибору часу перетину кордону через послугу "єЧерга". Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України. 

Віцепрем’єр-міністр з відновлення – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков підкреслив, що головна мета цієї реформи - забезпечити своєчасний перетин кордону для кожного автобуса та пасажирів, які не будуть вимушені чекати годинами в черзі. 

Понад місяць така опція працює на пункті пропуску “Ягодин – Дорогуськ” з Польщею, де їдуть лише регулярні автобуси, і там ми вже бачимо результат. Кількість автобусів, що перетинають кордон за добу не зменшилась, натомість всі їдуть відповідно до вказаного часу. Тобто наші люди більше не чекають у фізичних чергах. Паралельно, спільно з Державною прикордонною службою працюємо над тим, щоб збільшувати пропускну здатність кордону саме для автобусів, це дозволить забезпечити більше можливостей перевізникам обирати час перетину кордону, – Олександр Кубраков.  

Можливість вибору часу перетину буде доступна на наступних пунктах пропуску з Молдовою:

  • "Виноградівка - Вулканешти"

  • "Малоярославець 1 – Чадир-Лунга"

  • "Нові Трояни – Чадир-Лунга"

  • "Рені – Джурджулешти"

  • "Серпневе 1 – Басараб‘яска"

  • "Старокозаче – Тудора"

  • "Табаки – Мирне"

  • "Росошани – Бричень"

Згодом, така можливість буде доступна на пункті пропуску "Паланка – Маяки – Удобне". Сьогодні, 24 квітня, о 12:00 реєстрація у нову чергу "За розкладом" стартує для цих пунктів. Автобуси почнуть рух за новим графіком 25 квітня о 12:00.

Нагадаємо, що у серпні минулого року послуга "єЧерга" була розширена на автобусні рейси. Наразі в режимі тестування вона діє на ключових пунктах пропуску для автобусів, а головна мета - аналіз навантаження на кордон і оптимізація регулярних маршрутів. На другому етапі реформи кожен автобус, незалежно від регулярності рейсу, зможе обрати оптимальний час для перетину кордону.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися