Ветерани війни в Одесі отримують фінансову допомогу: про яку суму йдеться

Одеса розширює фінансову підтримку ветеранам війни та їх сім'ям

На шостому засіданні Координаційної ради з ветеранських питань, яке відбулося 21 травня 2024 року в Одесі, вирішувалися нагальні питання фінансової підтримки та соціального захисту ветеранів війни та членів їхніх сімей. Представники влади розглянули звернення від ветеранів війни та членів сімей загиблих захисників України, і прийняли рішення про надання конкретної фінансової допомоги. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Під час обговорення було прийнято ряд важливих рішень щодо надання фінансової допомоги. Зокрема, було затверджено адресну щомісячну муніципальну допомогу для осіб з інвалідністю, яка становить 3000 гривень на місяць для постраждалих від поранень та 2000 гривень - у разі виникнення інвалідності внаслідок захворювання. Також була передбачена підтримка ветеранам з інвалідністю І групи у розмірі 3000 гривень на місяць.

Крім того, було прийнято рішення про надання адресної одноразової муніципальної допомоги. Наприклад, загальна сума допомоги ветеранам війни та їхнім сім'ям становить 254 800 гривень. Також були виділені кошти на придбання хлібобулочних виробів для дітей з-поміж сімей ветеранів у сумі 1500 гривень на кожну дитину.

Підтримка ветеранів в Одесі

В Одесі, для отримання послуг з професійної адаптації, можна звернутися до Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради. Також у місті існує експериментальний проєкт з професійно-технічного навчання для ветеранів війни та осіб з інвалідністю.

За детальною інформацією щодо отримання послуги з професійної адаптації звертатися до Управління з питань соціальної підтримки ветеранів Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, вул. Косовська, 2-Д (Єдине вікно ветерана) або за телефоном: (048) 705 18 40.

Навчання в рамках експериментального проєкту з організації професійно-технічного навчання для ветеранів війни та осіб з інвалідністю внаслідок війни можна пройти в Державному навчальному закладі "Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості" (адреса: м. Одеса, вул. І. Рабіна, 18а, тел.: (048) 705 44 05).

Нагадаємо, у зв’язку із широкомасштабною військовою агресією РФ проти України до ЗСУ доєдналися захисники як з-поміж демобілізованих ветеранів, так і ті, хто до повномасштабного вторгнення не мали досвіду військової служби.  Як наслідок, кількість майбутніх ветеранів збільшиться в кілька разів, а соціальна структура майбутньої ветеранської спільноти кардинально зміниться. Потужним засобом поліпшення соціальної ситуації в місті Одесі є належне формування та реалізація міської ветеранської політики.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися