Між Україною та Молдовою запустили спільний митний контроль: деталі

Прикордонники разом перевіряти всі види транспорту

Державне агентство відновлення впровадило спільний митний та прикордонний контроль на пункті пропуску "Рені - Джюрджюлешть". Відтепер українські та молдовські контрольні служби спільно працюватимуть на цьому КПП. Про це повідомляє Голова Агентства відновлення Мустафа-Масі Найєм.

Для реалізації цієї ініціативи, Служба відновлення в Одеській області провела ремонтні роботи. Було модернізовано три поверхи та фасад адміністративної будівлі, оновлено санітарні приміщення, замінено дорожнє покриття, встановлено нові дорожні знаки та інформаційні покажчики.

Спільний контроль дозволить зменшити час перетину кордону для всіх видів транспорту, що проходять через Рені. Це лише перший крок у рамках ініціативи "зелений коридор", який з’єднає пункти пропуску "Рені" (Україна), "Джюрджюлешть" (Молдова) та "Галац" (Румунія). Метою є спрощення маршруту для вантажівок, що прямують до порту Галац. Наступним етапом стане запуск скоординованого контролю між Молдовою та Румунією на пункті пропуску "Джюрджюлешть - Галац".


Нагадаємо, пасажири автобусів, які подорожують через кордон до Румунії, матимуть можливість перетинати його без зайвої черги, завдяки новій послузі єЧерга. Ця послуга дозволить міжнародним перевізникам вибирати час перетину кордону для своїх автобусів, незалежно від того, чи є це регулярний або нерегулярний маршрут.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися