Одеса виділить гроші військовим підрозділам Харківщини: про яку суму йдеться

Потреби військових частин Харківщини узгодили з командувачем оперативно-тактичного угруповання військ "Харків"

22 травня на позачерговій сесії Одеської міської ради, депутати ухвалили рішення про виділення 36 мільйонів гривень з міського бюджету для підтримки військових підрозділів Харківщини. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Мер Одеси Геннадій Труханов попередньо зв'язувався з командувачем оперативно-тактичного угруповання військ "Харків", бригадним генералом Михайлом Драпатим, для узгодження потреб військових частин.

Коли ми побачили ситуацію на Харківщині, у Харкові, то одразу зібралися депутатськими фракціями, щоб обговорити спроможність нашого бюджету і запропонували допомогу від Одеської громади. Ми з перших днів вторгнення на зв'язку з Харковом, але наразі там як ніколи потрібна наша допомога, - сказав Геннадій Труханов.

Під час засідання на онлайн-зв'язку з Одесою був також мер Харкова Ігор Терехов, який висловив подяку одеситам за підтримку харків'ян.

Я слідкую за подіями в Одесі й чудово розумію, що ви теж потерпаєте від обстрілів, бачу скільки горя й руйнацій принесла РФ Одещині. Наразі Харків прийняв понад 10 тисяч осіб, які були вимушені покинути свої домівки через активні бойові дії. І я вдячний вам за відгук на наше звернення тимчасово розмістити у себе евакуйованих з Харківщини, – зазначив мер Харкова.

Також стало відомо, що наступного тижня Одещина очікує делегацію на чолі з головою Харківської обласної ради та головами громад Харківщини, які постраждали від обстрілів, для обговорення з громадами Одещини питань всебічної підтримки та допомоги.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися