Актуальні графіки відключень світла в Одесі опублікували в чат-бот ДТЕК

Укренерго скасувало погодинне відключення світла 24 травня з 11:00 до 14:00, але з 15:00 вони можуть початися

Внаслідок російських атак було пошкоджено об’єкти генерації електроенергії в Україні, що призвело до значного дефіциту електроенергії в енергосистемі країни. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

НЕК "Укренерго" оцінює наявну потужність і прогнозує споживання електричної енергії на кожну годину доби наступного дня. Якщо споживання перевищує виробництво, головний диспетчер української енергосистеми розпоряджається застосовувати стабілізаційні або екстрені відключення всім операторам системи розподілу, включаючи ДТЕК Одеські електромережі. Без обмеження споживання можуть виникнути численні аварії.

Відключення поділяються на два типи: стабілізаційні та екстрені. Стабілізаційні відключення проводяться за графіком, тоді як екстрені відбуваються без попередження та визначеного часу.

Як дізнатися про графіки стабілізаційних відключень

Актуальний графік стабілізаційних відключень доступний на сайті ДТЕК Одеські електромережі в розділі "Відсутня електроенергія". Крім того, графіки відключень тепер можна знайти у чат-боті ДТЕК Одеські електромережі в Viber і Telegram.

Групи відключень можуть змінюватися відповідно до ситуації в енергосистемі, тому рекомендується періодично перевіряти графік для актуальної інформації.

Енергетики закликають громадян не вмикати одночасно енергоємні прилади після відновлення електропостачання, оскільки це може значно підвищити навантаження на мережу та спричинити аварії.

Крім того, в Одесі сьогодні триватимуть масштабні відключення світла. Перевірити свою адресу можна за посиланням



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися