Антициклон в Одесі: на яких вулицях міста ускладнено рух авто

В Одесі та області оголошено штормове попередження

Станом на 9 годину ранку в Одесі забезпечено проїзд по всіх основних магістралях міста. Комунальні служби продовжують роботи з ліквідації наслідків нещодавньої зливи. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

У ніч з 28 на 29 травня на Одесу обрушилась потужна злива. Фахівці Комунального підприємства "Міські дороги" ще з вечора вийшли на чергування, щоб запобігти підтопленням.

З перших годин інтенсивних опадів ситуація ускладнилась: колектори не встигали виводити дощову воду з вулиць. Як зазначають фахівці, жодна зливова каналізація не здатна миттєво впоратися з такою кількістю води. В Одесі роботи з очищення зливової каналізації проводяться постійно, а напередодні було виконано додаткове очищення. Завдяки цьому вже через 30 хвилин після припинення дощу більшість доріг стала проїзною.

Наразі рух ще ускладнений на деяких вулицях, таких як Одарія (Глухий міст) та Щеголева, де переповнено каналізацію і працює спецтехніка з відкачування води, а також на Хімічній/Промисловій, де переповнений каналізаційний колектор, але вода вже спадає, і транспорт може рухатись в обидві сторони.

Потужні дощові потоки рознесли містом багато гілок, листя, бруду та випадкового сміття. Комунальні служби продовжують роботи з відкачування води, очищення решіток колекторів та дощоприймачів.

Для ліквідації наслідків негоди задіяно 47 одиниць спецтехніки, серед яких канало-промивні машини, мулососи, трактори, підмітально-прибиральні машини та інші, а також 329 працівників КП "Міські дороги".


Нагадаємо, в Одеській області буде мінлива хмарність. Синоптики прогнозують похолодання, крім того, в регіоні слід очікувати на сильний дощ та грозу. Протягом дня в регіоні буде температура повітря прогріється до +24 градусів. Пориви вітру будуть до 14 м/с. Детальний прогноз погоди – за посиланням.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися