В Одесі не вистачає мобільних укриттів в парках та на узбережжі

В Одесі обговорили гуманітарну ситуацію та механізми екстреного реагування

Управління з координації гуманітарних справ ООН (УКГС ООН) провело в Одесі загальну координаційну нараду, присвячену гуманітарним питанням та механізмам реагування на надзвичайні ситуації. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Під час зустрічі учасники обговорили кілька важливих тем, серед яких механізми екстреного реагування на надзвичайні ситуації, поточна гуманітарна ситуація в Одесі, потреби після останніх обстрілів, ситуація з внутрішньо переміщеними особами (ВПО) та пріоритети мешканців міста на 2024 рік.

Радниця Одеського міського голови Вероніка Етнарович зазначила, що через останні події виникла потреба у мобільних укриттях для парків та узбережжя, а також у будівельних матеріалах для відновлення житла одеситів, пошкодженого під час російських атак. Вона висловила вдячність міжнародним партнерам і благодійним організаціям за їхню злагоджену роботу в складі міського штабу екстреного реагування та надану допомогу.

Директорка Департаменту праці та соціальної політики Олена Китайська повідомила, що в Одесі наразі зареєстровано близько 90 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Гуманітарні центри міста продовжують працювати, щотижня видаючи 2000 продуктових наборів тим, хто цього потребує.

Нагадаємо, міський голова Одеси Геннадій Труханов провів зустріч з державним секретарем Швеції у закордонних справах Яном Кнутссоном і державним секретарем при Міністерстві оборони Швеції Пітером Сендваллом, які відвідали місто з офіційним візитом. На зустрічі також був присутній командувач повітряного командування "Південь" генерал-майор Дмитро Карпенко. Обговорювались поточна ситуація в Одесі та підтримка, яку Швеція надає Україні. Зокрема, уряд Швеції оголосив про 16-й пакет військової допомоги Україні, що є найбільшим з початку повномасштабного вторгнення Росії.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися