На Одещині зареєстровано понад 100 тисяч переселенців: які є складнощі з роботою

Поки доступно майже 800 вакансій

В Одеському районі зареєстровано 103 тисяч внутрішньо переміщених осіб. З них вдалося працевлаштувати за допомогою міста понад тисячу осіб.

Про це розповів Аркадій Мкртичян, заступник начальника Одеської районної військової адміністрації.

Працевлаштування внутрішньопереміщених осіб зараз – це дуже важлива проблема. В Одеському районі зараз зареєстровано 103 тисяч таких осіб. Якщо не рахувати дітей, школярів, інвалідів, залишиться 35 тисяч осіб, яких потрібно працевлаштувати. Це дуже важливо, адже працевлаштована людина платить податки у бюджет, і кожна гривня цих податків – це патрон для нашого війська, – розповів посадовець.

За словами Аркадія Мкртичяна, близько 1000 осіб з ВПО були офіційно працевлаштовані завдяки підтримці влади Одеського району.. 

Але це дуже мало, тому ми кожен тиждень збираємо інформацію по вакансіях. Ми також зробили телеграм-канал з вакансіями у районі. І на даний час там зареєстровано майже 800 вакансій  – це і лікарі, і водії, і вчителі, і інші спеціальності, – розповів посадовець.

Переселенці, які перебувають у пошуку роботи можуть звернутися до: 

 - Одеський міський центр зайнятості, вул. Генерала Петрова, 22В — 073-261-55-85; 

 - Одеський муніципальний центр сприяння у працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб, вул. Косовська, 2-Д — (048) 753-14-07;   

- Філія центру, вул. Академіка Корольова, 9 — (048) 705-41-75; 

-  Просп. Добровольського, 106.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що для більшості переселенців Одеса стала другим домом. На сьогодні загальна кількість внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку в Департаменті праці та соцполітики  - 123 805 осіб. Майже 54% з них зареєстровані в Одесі вже під час воєнного стану.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися