Одеситів запрошують пройти тест на ВІЛ

Безкоштовне тестування буде проходити у великому ТРЦ в Суворовському районі

1 грудня одеситів запрошують здати безкоштовний тест на ВІЛ. Акція пройде з 11:00 до 14:00 в ТРЦ "Рів'єра" в Суворовському районі міста. Про це повідомляють у пресслужбі муніципалітету.

"Кожен відвідувач торгового центру зможе безкоштовно, безболісно і конфіденційно пройти експрес-тестування на ВІЛ і протягом 15 хвилин визначити свій ВІЛ-статус", - заявили в пресслужбі одеської мерії.

Безкоштовне конфіденційне тестування на ВІЛ можна пройти в будь-якому міському медичному закладі Одеси: центри медико-санітарної допомоги, консультативно-діагностичних центрах (поліклініках), міських лікарнях, пологових будинках та жіночих консультаціях, а також у кабінетах "Довіра" Міського центру профілактики та боротьби з ВІЛ/Снідом.

Кожен користувач смартфона для оцінки ризиків зараження ВІЛ може завантажити в Play Market свого мобільного телефону додаток HIV-Test. Після аналізу результатів проходження тесту, програма видає інформацію про розташування найближчого пункту тестування на ВІЛ.

За даними Європейського центру з контролю й профілактики захворюваності та Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я, регіон Східної Європи та Центральної Азії, до якого територіально відноситься Україна, єдиний у світі, де продовжує зростати кількість нових випадків ВІЛ-інфекції та смертей від Сніду .

Найвищий рівень поширеності ВІЛ-інфекції в Україні зареєстровано в Одеській області - 898,3 людини на 100 000 населення). Другий у рейтингу йде Дніпропетровська область, де цей показник становить 792,6 людина. Трійку замикає Миколаївська область з показником в 743,5 людина.

Раніше портал "Коментарі" писав про те, що ООН заявила про скорочення смертності від СНІДу за вісім років.
Джерело: https://odessa.comments.ua/


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися