342 млн гривень допомоги отримали ВПО в Одеській області

Наразі на Одещині зареєстровано майже 225 тисяч ВПО

На Одещині за червень понад 11 тисяч внутрішньо переміщених осіб (ВПО) отримали грошову допомогу. Так, за місяць було виплачено 342 мільйони гривень (8,4 мільйона євро).

Про це на брифінгу у Медіацентрі Україна —  Одеса повідомила Тетяна Дементьєва, директор департаменту соціальної та сімейної політики Одеської ОВА.

Станом на сьогодні в Одеській області зареєстровано 224,692 особи, з них 57,701 дитина. З цього, понад половина - 154,062 особи — прибули на Одещину з початку повномасштабного вторгнення.

Через підрив дамби Каховської ГЕС на сьогодні до Одещини з зон підтоплення евакуювалися 2011 людей, з них 335 дітей та 118 осіб з інвалідністю. 1517 осіб залишилися у родичів в Одесі, 314 осіб знайшли прихисток у місцях компактного проживання. 47 осіб виїхали за межі країни. 133 осіб до інших міст України. Усі евакуйовані отримали одноразові грошові виплати й гуманітарну допомогу, — зазначила посадовиця.

Дементьєва також зазначила, що наразі в Одеській області залишається 9,993 вільних місця для розміщення, включаючи 2,788 вільних місць у місцях компактного проживання.

Нагадаємо, що з початку повномасштабної війни в Україні Міський центр гуманітарної допомоги був створений в Одеській міській територіальній громаді з метою надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та малозабезпеченим мешканцям. Цей центр є результатом спільного проєкту міської влади та волонтерських організацій.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися