На Одещині побудували 75 нових станцій мобільного зв’язку

Це дозволить сформувати оперативны групи для усунення проблем

Протягом року на Одещині побудували 75 базових станцій мобільного зв’язку – збільшена кількість може допомогти під час блекаутів. Також на них встановили нові акумулятори, розраховані принаймні на 8 годин роботи. Впродовж цього часу мобільні оператори мають підключити генератори.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Одеса розповів т.в.о. директора департаменту цифрового розвитку, інформаційної політики та кіберзахисту Одеської ОВА  Іван Тимошенко.

Після блекаутів минулого року  “Київстар” побудував 48 нових базових станцій, “Водафон Україна” – 9, а “Лайфселл” – 18. Мінімальний час автономної роботи станцій мобільного зв’язку, який мають забезпечити мобільні оператори, – 72 години, уточнив держслужбовець.

“Є генератори, запаси пального. Також вживалися мобільними оператори заходи для заміни старих акумуляторів. Вони зараз використовують нові літієві акумулятори, які швидко заряджаються, і дають можливість 8 годин працювати без перебоїв. Буде час на формування оперативних груп для усунення проблем із подачею енергії”, – заявив Тимошенко

У випадку блекауту, протягом 8 годин, на які розраховані акумулятори, мобільні оператори мусять забезпечити зв’язком основні адміністративні локації та встановити там дизель-генератори.

"Ми  закуповували дизель-генератори і нові акумулятори, ми трохи переробили нашу мережу. Звісно ми розвивали її та будували нові базові станції. Плюс одна така станція допоможе усім, якщо буде блекаут. Вона дозволить збільшити міцність нашої мережі", – заявив на брифінгу керівник ТЦ Одеса ПрАТ “Водафон Україна” Кирило Лазарев.

Також за словами Тимошенка, адміністрація разом із супермаркетів та рітейлерів регіону планують створення майданчиків для отримання вай фай інтернету. Цей на той випадок, якщо для мобільного інтернету не буде вистачати міцності базових станцій під час блекауту.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися