Понад 200 одеситок отримали відзнаку "Мати-героїня": за що її видають

Одеситкам присвоєно звання “Мати-героїня”

В Одесі пройшло засідання міської комісії з розгляду кандидатур на присвоєння почесного звання України. Члени комісії вирішили надати 228 жінкам звання "Мати-героїня". Про це повідомляє Одеська міська рада. 

У період воєнного стану в Україні обробка документів що не стосуються воєнного стану, військової діяльності, надання медичної допомоги, евакуації населення була тимчасово зупинена, втім, наразі її відновили. За величезний внесок виховання п'ятеро і більше дітей, в тому числі усиновлених, та створення позитивних умов для їхнього розвитку та навчання, це визнання отримали 228 матері з Одеси.

Почесне звання України "Мати-героїня" - висока державна нагорода, яка присвоюється жінкам, які народили та виховали до восьмирічного віку п'ятьох і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому законодавством порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім'ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їхніх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей, – йдеться в повідомленні. 

Міська комісія, яка вирішує питання присвоєння цього почесного звання, була створена згідно з рішенням Виконавчого комітету Одеської міської ради. Для отримання деталей та звернень з приводу "Матері-героїні" звертатися до Департаменту праці та соціальної політики за телефонами: 048 705 93 76; 048 705 93 77.

Нагадаємо, протягом минулого тижня у міських пологових будинках Одеси народилися 119 маленьких українців — на 8 дітей більше, ніж попереднього тижня. Населення Одеси за тиждень поповнили 67 хлопчиків та 52 дівчинки. Найбільшу кількість пологів за тиждень прийняли медики міського пологового будинку №7, де побачили світ 35 малюки. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися