В Одеській області матроса, який відмовився вакцинуватися, виправдав суд

Моряка хотіли оштрафувати або відправити на багатодобову гауптвахту

Юридичний прецедент за мірками нинішньої коронавірусної реальності стався в Одеській області. За інформацією видання "Думська", в Біляївському районному суді відмовилися судити моряка, який не захотів вакцинуватися проти COVID -19.

Чоловік несе службу в одній із військових частин Військово-Морських Сил України. Займаючи посаду механіка ремонтної майстерні, він отримав наказ від начальства щодо вакцинації. Замість його виконання матрос демонстративно відмовився від щеплення, заявивши про недовіру до якості препаратів, які вводяться в процесі імунізації. Також військовослужбовець вважає, що перед вакцинацією необхідно провести повне обстеження, щоб бути впевненим — організм готовий до подібного "випробування".

Командуванню подібне свавілля не припалодо душі, тому хлопця намагалися притягти до відповідальності згідно з частиною 2 статті 172-10 КУпАП (відмова від виконання законних вимог командира (начальника) в умовах особливого періоду). Як наслідок, суд міг оштрафувати матроса (на суму від 2456 до 4760 гривень) або навіть заарештувати (вміст на гауптвахті тривалістю 7-10 діб).

Однак судді знайшли в поданому на їх розгляд документі дуже багато неточностей. До того ж, в Україні на даний момент існує наказ Міністерства охорони здоров'я, який відзначає добровільність процесу імунізації для представників різних груп населення в нашій країні.

Тож у суді закрили адміністративне провадження, визнавши матроса невинним.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що Одеська область, скоріш за все, з понеділка, 13 вересня, перейде до "жовтої" карантинної зони. Які будуть діяти обмеження і як організовують навчальний процес в школах, читайте в нашому матеріалі.

Читайте також