Одеса перейде у «жовту» зону карантину: коли, що обмежать, як будемо вчитися

Ситуація з коронавірусів стрімко погіршується

Вже з наступного понеділка, 13 вересня, вся Україна переміститься до "жовтої" зони карантину. Все тому, що багато областей за різними показниками епідеміологічної ситуації не відповідають вимогам "зеленої". Про це повідомляють "Коментарі Україна", посилаючись на інформацію керівника МОЗ Віктора Ляшка, яку він озвучив на каналі "Україна 24".

Чиновник зазначив, що клопотання про зміну карантинного зонування від Міністерства вже подано на розгляд Кабміну.

"На цьому тижні відбудеться комісія з надзвичайних ситуацій, яка розгляне наше звернення. Швидше за все, з наступного понеділка, 13 вересня, Україна перейде на "жовтий" рівень",  підкреслив Віктор Ляшко.

Зрозуміло, подібні зміни не пройдуть непоміченими. Тому одеситам, як і жителям інших областей, варто приготуватися до повернення деяких обмежень у соціальному житті. Наприклад:

• продовжуємо носити маски в громадських місцях, дотримуючись півтораметрової дистанції;

• проводимо масові заходи з розрахунком 1 людина/4 квадратних метри;

• ходимо в кіно та інші культурні заклади, де дозволяється займати тільки 50% від усіх місць;

• відвідуємо спортзали, які організовують заняття з розрахунком 1 людина/10 квадратних метрів;

• ходимо в школу очно, тільки якщо більше 80% всього персоналу вже вакцинували проти COVID-19.

Останній пункт, ймовірно, один із найбільш цікавих для багатьох одеситів зараз, після початку навчального року. Відзначається, що коли показник вакцинованих педагогів у навчальному закладі є меншим від встановленої планки, то такі школи переходять у "жовтій" зоні на дистанційку.

Згідно з інформацією видання "УСІ", в Одесі з понеділка продовжать навчання у звичайному режимі вихованці ліцею №19, гімназії №8, НВК №4 і 53, а також шкіл №№1, 8, 16, 25, 32, 40, 44, 45, 64, 69, 96, 127, 130.

Разом із цим, за словами керівника обласного департаменту освіти Олександра Лончаков, в регіоні як і раніше, залишаються заклади, де щеплення проти коронавируса ще не отримав жоден педагог. Влада обіцяє, що організують приїзд мобільних бригад, які будуть вакцинувати бажаючих.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" ділилися списком центрів вакцинації вихідного дня, де можна зробити необхідне щеплення. Адреси центрів шукайте в нашому матеріалі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися