Заборонили торгувати на Ланжероні: одесит судився з міськрадою і виграв

Олексію Булгару відмовили у продовженні дозволу на торгівлю ще у 2019 році

Одеський підприємець Олексій Булгару може похвалитися успішним завершенням судового позову проти міської ради Одеси. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію видання "Думська", рішення Верховного суду в складі колегії Касаційного адмінсуду не підлягає будь-яким оскаржень.

Булгару очолює організацію "Дорожній контроль. Одеса". Також він колишній підприємець, мав свій торговий бізнес на Ланжероні. Коли прийшов час продовжувати дозволи на комерційну діяльність, він звернувся до Приморської адміністрації за відповідними документами. Однак одеські чиновники відмовили йому, пославшись на рішення виконкому "Про затвердження схеми розміщення елементів вуличної торгівлі на території узбережжя міста Одеси з елементами благоустрою", прийняте 12 грудня 2018 року.

Місцева влада стверджувала, що подібна схема не передбачає врегулювання торговельних точок, подібних до тих, які належать Олексію Булгару, на обраних місцях. Одесит побачив в цьому порушення своїх прав і вирішив відновити справедливість через суд.

Алексей Булгару
Олексій Булгару. Фото: Думська

Зрештою в суді стали на бік підприємця. По-перше, судді відзначили, що режим користування окремими ділянками землі, які є комунальною власністю, знаходиться в переліку питань, котрі вирішуються місцевими радами, а не їх виконавчими органами. По-друге, для затвердження раніше згаданої схеми слід дотримуватися певної процедури, яка мерією була начебто проігнорована. По-третє, судді підкреслили, що позивач теж міг брати участь в процесі прийняття рішення, але міськрада позбавила його такої можливості.

Цілком можливо, що Олексій Булгару тепер зможе повернутися до організації улюбленого бізнесу на все тому ж Ланжероні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Одесі спалахнув черговий скандал, пов'язаний з судовими розглядами. У справі екс-чиновника Міністерства оборони Василя Ракула з'явилися нові подробиці -нібито суддя Приморського районного суду, де слухається справа, є хорошим другом підозрюваного. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чим закінчився суд над матросом, який відмовився вакцинуватися проти коронавірусу.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися