Фінансова і не тільки: яку допомогу можуть отримати ветерани та їх сім’ї в Одесі

Ветерани та їхні сім'ї можуть звертатися до Єдиного вікна ветерана для отримання допомоги

Одеська міська рада запустила програму "Ветеран Одеси", спрямовану на підтримку учасників бойових дій та їхніх сімей. Ця цільова програма охоплює ряд заходів, спрямованих на покращення соціального статусу та фізичного здоров'я ветеранів. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Ветеран Одеса: що включає програма

  • щомісячні види адресних допомог для осіб з інвалідністю внаслідок війни, сім’ям загиблих (померлих, зниклих безвісті за особливих обставин) ветеранів війни та захисників і захисниць України;

  • заходи з відновлення фізичного здоров’я ветеранів, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та захисників і захисниць України, зокрема шляхом надання допомоги з протезування, санаторно-курортного лікування тощо;

  • одноразові види адресних допомог на вирішення певних соціально-побутових проблем (лікування, реабілітація тощо);

  • надання різних видів допомог дітям із числа сімей ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників  і захисниць України, зниклих безвісти за особливих обставин;

  • надання адресної допомоги на поліпшення житлових умов проживання (придбання будівельних матеріалів, газового та електричного обладнання, побутової техніки тощо).

Крім цього, ветерани можуть скористатися професійною адаптацією, щоб адаптуватися до нових умов праці або навчитися новій професії та навичкам.

Програму координує Департамент праці та соціальної політики, а для отримання послуг ветерани та їхні сім'ї можуть звертатися до Єдиного вікна ветерана за адресою: м. Одеса, вул. Косовська, 2д.

Підтримка ветеранів в Одесі

В Одесі, для отримання послуг з професійної адаптації, можна звернутися до Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради. Також у місті існує експериментальний проєкт з професійно-технічного навчання для ветеранів війни та осіб з інвалідністю.

За детальною інформацією щодо отримання послуги з професійної адаптації звертатися до Управління з питань соціальної підтримки ветеранів Департаменту праці та соціальної політики Одеської міської ради за адресою: м. Одеса, вул. Косовська, 2-Д (Єдине вікно ветерана) або за телефоном: (048) 705 18 40.

Навчання в рамках експериментального проєкту з організації професійно-технічного навчання для ветеранів війни та осіб з інвалідністю внаслідок війни можна пройти в Державному навчальному закладі "Одеський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості" (адреса: м. Одеса, вул. І. Рабіна, 18а, тел.: (048) 705 44 05).

Нагадаємо, у зв’язку із широкомасштабною військовою агресією РФ проти України до ЗСУ доєдналися захисники як з-поміж демобілізованих ветеранів, так і ті, хто до повномасштабного вторгнення не мали досвіду військової служби.  Як наслідок, кількість майбутніх ветеранів збільшиться в кілька разів, а соціальна структура майбутньої ветеранської спільноти кардинально зміниться. Потужним засобом поліпшення соціальної ситуації в місті Одесі є належне формування та реалізація міської ветеранської політики.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися