На Одещині жінка обікрала подругу та вбила свого чоловіка: вирок суду

Суд визнав обвинувачену винною за обома статтями та призначив їй покарання

Суд Одеського району оголосив обвинувальний вирок 36-річній жительці Визирської громади, яка отримала 12 років позбавлення волі за крадіжку та вбивство. Деталі справи розкрили в ГУНП в Одеській області. 

Обставини злочинів

У жовтні 2022 року жінка, перебуваючи в гостях у знайомої, вчинила крадіжку. Після спільного застілля господиня будинку заснула, і гостя скористалася моментом, щоб викрасти з шафи золоті прикраси. Здобич оцінили у понад 83 тисячі гривень. Забравши коштовності, злодійка покинула будинок. Пізніше вона здала викрадене в ломбард, отримавши за це 21 тисячу гривень, які витратила на власні потреби.

Поліцейські швидко вийшли на слід правопорушниці. Однак, поки тривало досудове розслідування щодо крадіжки, жінка скоїла ще більш тяжкий злочин.

Через місяць після крадіжки, у листопаді 2022 року, жінка вбила свого 52-річного цивільного чоловіка. Ввечері, під час чергового спільного застілля, між ними виникла сварка. Обоє перебували у стані алкогольного сп'яніння. В ході конфлікту на кухні жінка схопила ніж і вдарила ним чоловіка в груди. Після цього вона пішла в іншу кімнату спати. Прокинувшись вночі, виявила свого партнера без ознак життя і викликала поліцію.

Судово-медична експертиза встановила, що смерть настала внаслідок проникаючого ножового поранення грудної клітки, яке призвело до ушкодження серця.

Розслідування та вирок

Поліція негайно затримала жінку та клопотала перед судом про тримання її під вартою на час слідства. Суд задовольнив це клопотання.

Після проведення численних експертиз і слідчих дій, зібрані докази дозволили висунути обвинувачення. Справу було передано до суду під процесуальним керівництвом Доброславської окружної прокуратури. Жінку обвинувачено за частиною 4 статті 185 Кримінального кодексу України — крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану, та частиною 1 статті 115 ККУ — умисне вбивство.

Розглянувши надані поліцейськими докази, суд визнав обвинувачену винною за обома статтями та призначив їй покарання у вигляді 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Одещині судитимуть 15-річну дівчину за вбивство подруги. Суд визнав її осудною, що може призвести до покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися