ДТП з потерпілими в Ізмаїлі: водіїв чекає суд

Суд розгляне справи водіїв, які травмували людей у ДТП в Ізмаїлі

Поліція Ізмаїльського району передала до суду обвинувальні акти проти двох водіїв, винних у дорожньо-транспортних пригодах, що спричинили травмування людей. Підозрюваним загрожує покарання від штрафу до позбавлення волі з забороною на керування транспортними засобами. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Перша аварія: водій збила пішохода

Перша ДТП сталася ще у грудні минулого року. 23-річна жителька Ізмаїла, керуючи автомобілем "Mazda" по вулиці Дунайській, не зупинилась перед нерегульованим пішохідним переходом, коли через нього переходила 64-річна жінка. Внаслідок зіткнення, літня пішохідка отримала серйозні травми голови, грудної клітки, таза та кінцівок. За висновками медиків, ці травми класифікуються як тяжкі через загрозу для життя.

Друга аварія: водій проїхав на червоне світло

Другий випадок стався у березні поточного року на вулиці Білгород-Дністровській. 68-річний чоловік, керуючи автомобілем "Chery", виїхав на перехрестя з вулицею Семінарською на червоне світло і зіткнувся з автомобілем "Citroen", за кермом якого перебувала 34-річна жінка. Внаслідок цього зіткнення, водійка "Citroen" отримала перелом ключиці, що медики оцінили як ушкодження середньої тяжкості.

Які покарання чекають на водіїв

Обидва водії на момент перевірки були тверезими. Вони визнали свою провину та компенсували витрати на лікування потерпілих. Після завершення всіх необхідних експертиз і слідчих дій, під процесуальним керівництвом місцевої окружної прокуратури, водіям були висунуті звинувачення.

23-річна водійка "Mazda" обвинувачується за ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання за порушення правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило тяжкі тілесні ушкодження. Їй загрожує від трьох до восьми років позбавлення волі з можливою забороною на керування транспортними засобами до трьох років.

68-річного водія "Chery" звинувачують за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України за порушення правил безпеки дорожнього руху, яке спричинило тілесні ушкодження середньої тяжкості. Йому загрожує штраф від 51 до 85 тисяч гривень, виправні роботи на строк до двох років, арешт до шести місяців, або обмеження волі до трьох років з позбавленням права на керування транспортними засобами на строк до трьох років.

Обвинувальні акти відносно обох правопорушників вже скеровані до суду, - прокоментував старший слідчий слідчого відділу Ізмаїльського районного відділу поліції Федір Чифліклій.     

Нагадаємо, 9 червня, близько 16:00, у селищі Олександрівка Чорноморської ОТГ сталася трагічна дорожньо-транспортна пригода за участю трьох автомобілів. Внаслідок аварії одна людина загинула, а п’ятеро отримали поранення. 


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися