Вбивство підлітка на Одещині: між поліцією та родичами загиблого виник конфлікт

Поліція Одещини розслідує конфлікт з родичами загиблого підлітка в Подільському районі

В Одеській області розпочато службове розслідування за фактом конфлікту, що стався між поліцейськими та родичами загиблого підлітка в селі Любашівської ОТГ Подільського району. Конфлікт виник під час проведення слідчих дій у справі вбивства неповнолітнього. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Поліція Одещини оперативно реагувала на інцидент, і керівництво обласного управління внутрішніх справ вирішило провести службове розслідування, щоб дати правову оцінку діям усіх учасників конфлікту. На період проведення розслідування, поліцейські, які брали участь у події, тимчасово усунуті від виконання своїх службових обов'язків.

Поліція Одещини висловлює співчуття рідним та близьким загиблого. Розслідування злочину знаходиться на контролі у керівництва, а за результатами службового розслідування будуть вжиті відповідні заходи, – йдеться в повідомленні. 

Вбивство підлітка на Одещині: що відомо

Подія трапилася в ніч на 10 червня. Співробітники Подільського районного управління поліції отримали повідомлення від диспетчера "103" про смертельне ножове поранення підлітка. Прибувши на місце, правоохоронці виявили на автобусній зупинці тіло 15-річного юнака з численними колото-різаними пораненнями. Він помер ще до прибуття медиків.

Причини конфлікту та розслідування

Як з'ясувало слідство, на автобусній зупинці перебувала група місцевих підлітків, до яких підійшли двоє 15-річних місцевих хлопців. Один із присутніх, 17-річний юнак, попросив у них закурити, але отримав відмову. Цей відказ спровокував його на агресивні дії: він накинувся на одного з хлопців з ножем. Другий підліток, намагаючись допомогти товаришу, також отримав ножове поранення в ногу.

Яке покарання чекає на підлітка

Після нападу зловмисник утік, проте його швидко знайшли в домі знайомого. Під час обшуку було вилучено одяг, в якому він був під час інциденту. Судово-медична експертиза виявила у загиблого численні проникаючі поранення, які стали причиною його смерті.

Під процесуальним керівництвом Любашівської окружної прокуратури підлітку пред'явлено підозри у вчиненні умисного вбивства та легкого тілесного ушкодження. Суд ухвалив рішення про запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Згідно з Кримінальним кодексом України, за ч. 1 ст. 115 та ч. 1 ст. 125, йому загрожує від семи до п’ятнадцяти років позбавлення волі.


Нагадаємо, на Одещині судитимуть 15-річну дівчину за вбивство подруги. Суд визнав її осудною, що може призвести до покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися