Вбивство військового на Одещині: поліція завершила розслідування

Підозрюваний може потрапити за ґрати на 15 років

Слідчі завершили розслідування і передали обвинувальний акт щодо чоловіка з Болградського району до суду за звинуваченням у вбивстві військовослужбовця. Трагедія трапилася у березні в місті Подільськ. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Тіло військового, одягненого у форму, зі слідами жорстокого побиття знайшли на проспекті Шевченка випадкові перехожі. Вони негайно повідомили про це поліцію, зателефонувавши на гарячу лінію "102". Загиблий був військовослужбовцем з іншого регіону країни. Правоохоронці з’ясували, що напередодні ввечері він відвідував один із місцевих закладів Подільська, звідки вийшов у компанії іншого відвідувача.

Поліція швидко розшукала супутника загиблого. Чоловік зізнався, що познайомився з військовим у барі, де вони разом випивали та розмовляли. Проте після виходу з закладу між ними виникла сварка. У ході конфлікту він завдав удару кулаком по голові, від якого військовий впав. Після цього зловмисник продовжив бити потерпілого ногами по голові. Коли він зрозумів, що військовий не подає ознак життя, втік з місця злочину.

У процесі досудового розслідування було проведено кілька судових експертиз, включаючи судово-медичну. Висновки експертів підтвердили, що отримані потерпілим травми, такі як переломи черепа, розриви його склепіння та основи, а також крововиливи в мозок, належать до категорії тяжких тілесних ушкоджень. Ці ушкодження були безпосередньою причиною смерті.

Зібрані докази дали підстави слідчим, під керівництвом прокуратури Подільського району, висунути обвинувачення у вбивстві за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України. Відповідно до чинного законодавства, за цей злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до п’ятнадцяти років. Обвинувальний акт разом із матеріалами справи вже передані до суду.


Нагадаємо, на Одещині судитимуть 15-річну дівчину за вбивство подруги. Суд визнав її осудною, що може призвести до покарання у вигляді до 15 років позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися