На Одещині викрили трьох чиновників на корупції: деталі справи

За отримання хабаря посадовці можуть потрапити за ґрати на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Троє високопосадовців Одеської області опинилися під слідством за спробу незаконного збагачення. Спеціалізована екологічна прокуратура Одеської обласної прокуратури спільно з місцевими правоохоронцями викрила їх на отриманні неправомірної вигоди у розмірі 40 тисяч доларів США. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Підозрюваними є двоє співробітників управління водних ресурсів річок та міжрайонного управління водного господарства, а також голова однієї з сільських рад Білгород-Дністровського району. Їм інкриміновано одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі, що підпадає під ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, ця сума була "винагородою" за передачу у приватне користування державного майнового комплексу разом із земельною ділянкою площею 16 гектарів, що розташована вздовж траси міжнародного значення "Одеса-Рені". Підприємець планував облаштувати на цій території автостоянку для вантажівок.

Посадовці обіцяли передати цей об'єкт, який перебуває на балансі управління водних ресурсів, до комунальної власності об'єднаної територіальної громади (ОТГ). Після цього ділянка повинна була перейти у користування підприємцю без проведення аукціону і з першочерговим правом на викуп.

Чиновників затримали під час отримання обумовленої суми хабаря. Зараз вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу та відсторонення від займаних посад.

Нагадаємо, на Одещині правоохоронці затримали заступника голови однієї з сільських рад під час отримання неправомірної вигоди за "вирішення" питання непридатності до військової служби місцевого чоловіка призовного віку. За його діяльність загрожує до восьми років ув'язнення з конфіскацією майна.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися