Розкрито корупційну схему уникнення мобілізації в Одесі: поліція затримала військовослужбовця

Фігурант обіцяв "клієнтам" за 900 доларів організувати непридатність до військової служби та виключення з військового обліку

Одеські поліцейські та оперативники управління стратегічних розслідувань розкрили корупційну схему, за якою 47-річний військовослужбовець обіцяв організувати непридатність до військової служби за винагороду. Про це повідомляє пресслужба ГУНП в Одеській області. 

За даними правоохоронців, зловмисник пропонував клієнтам два пакети послуг: за 900 доларів він обіцяв забезпечити непридатність та виключення з військового обліку, а за 3000 гривень - незаповнені повістки про виклик із гербовою печаткою та підписами посадових осіб.

Від посередника військовий за два транші отримав гроші взамін на документи щодо зняття його знайомого з військового обліку та три порожні повістки з мокрою печаткою. Їх "ухилянт" мав надалі самостійно заповнювати з проставленням необхідної дати нібито явки до територіального центру комплектування та соціальної підтримки, що виключало можливість вручення реальних повісток, – йдеться в повідомленні. 

Під час спецоперації зловмисника затримали "на гарячому", коли він отримував останню частину хабаря. У нього вилучили гроші, банківські картки та мобільний телефон. Також в обшуках виявили частину отриманих раніше коштів та військово-облікові документи потенційного ухилянта від мобілізації.

Правоохоронці повідомили фігуранту про підозру за зловживання впливом. Наразі встановлюється повний обсяг корупційної діяльності та осіб, які скористалися послугами зловмисника. За скоєне військовослужбовцю може загрожувати до восьми років позбавлення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, співробітники Служби безпеки України викрили масштабну схему незаконного переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон. Організатори планували вивезти з країни майже сотню ухилянтів від мобілізації.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися