"Global Chain": Одеська поліція ліквідувала угруповання, яке примушувало людей до жебрацтва

Поліцейські міграційної поліції на території України провели профілактичні заходи з інформування населення про ризики торгівлі людьми та шляхи їх уникнення

Співробітники міграційної поліції Національної поліції України взяли активну участь у міжнародній операції по боротьбі з торгівлею людьми під назвою "Global Chain". Під час цієї масштабної акції, яка об'єднала правоохоронців з 39 країн, було ліквідовано й організоване злочинне угруповання, що експлуатувало людей у жебрацтві в Одеській області. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Операція проходила з 3 по 9 червня в рамках тижня спільних дій проти торгівлі людьми EMPACT (Європейська міждисциплінарна платформа проти кримінальних загроз). Її очолила Австрія, за участі Румунії, Європолу, FRONTEX та Інтерполу. В результаті цих дій було заарештовано 219 осіб та ідентифіковано понад 1374 жертви, з яких 153 — діти.

На території України заходи координувалися співробітниками Департаменту міграційної поліції Національної поліції України та Державної прикордонної служби України. Вони брали безпосередню участь у роботі Координаційного штабу у Варшаві.

Досягнення українських правоохоронців

  • Одеська область: Міграційна поліція ГУНП ліквідувала організовану групу, учасники якої примушували громадян до жебракування.

  • Чернігівська область: Поліцейські викрили зловмисника, який завербував особу з інвалідністю для фіктивного шлюбу з метою уникнення військової служби.

  • Вінницька область: Співробітники міграційної поліції затримали та повідомили про підозру двом особам, які завербували та сексуально експлуатували неповнолітню.

В усіх випадках злочинцям було повідомлено про підозру за ст. 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми). Потерпілі отримали необхідну допомогу в межах чинного законодавства.

Нагадаємо, поліцейські в Одесі розкрили справу про торгівлю людьми, у якій було відправлено на лаву підсудних організаторів цієї жахливої схеми. За даними розслідування, одесит разом із двома своїми знайомими відповідальні за вербування, утримання та змушування громадян до жебрацтва.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися