Запобігли теракту: СБУ затримала в Одесі агентів ФСБ

Двоє затриманих планували підпалювати автомобілі українських військових

Служба безпеки України спільно з Національною поліцією завадили серії терактів в Одесі, затримавши двох чоловіків, які діяли на замовлення російської спецслужби ФСБ. Так вони спалили службове авто воїна із бойової бригади ЗСУ, що дислокується на території регіону. Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області. 

Фігуранти планували вчиняти підпали автомобілів українських військовослужбовців за допомогою легкозаймистого розпалювача. Вони систематично фіксували номерні знаки й місця паркування авто, які потім передавали своєму російському куратору через спеціально створений Телеграм-канал.

Один із затриманих є раніше судимий наркодилер з Одеси, який залучив наркозалежного місцевого мешканця до злочинної діяльності.

Правоохоронці вилучили у зловмисників мобільні телефони з доказами злочинів, ємності з розпалювачем та банківські картки, на які планували отримати "винагороду" від окупантів.

Обом затриманим пред'явлено підозру за ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, вчинений за попередньою змовою групою осіб, що заподіяв значну майнову шкоду). Зловмисники перебувають під вартою. Їм загрожує до 12 років тюрми.

Нагадаємо, поліція Одеської області затримала двох підлітків, підозрюваних у навмисному підпалі автомобілів, що належать військовослужбовцям. Цим діям загрожує серйозне кримінальне покарання, включаючи позбавлення волі.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/9758


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися