Небезпечний арсенал: на Одещині затримали жителя зі зброєю та вибуховими речовинами

За зберігання зброї житель Одещини може потрапити за ґрати на 7 років

Поліцейські Білгород-Дністровського району повідомили про виявлення незаконно зберіганої вогнепальної зброї, бойових припасів та вибухових речовин у мешканця Шабівської територіальної громади. Чоловік, який привіз цей арсенал із Донеччини, відповідатиме за ці дії перед законом. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За оперативною інформацією, отриманою поліцією, в ході санкціонованого обшуку у літній кухні та гаражі зловмисника вилучено значну кількість небезпечних предметів: шість корпусів ручних осколкових гранат, автомат Калашникова, пластичну речовину із загальною вагою понад три кілограми, а також 235 набоїв калібру 5,45 мм.

Експертне обстеження підтвердило, що вилучені предмети є вогнепальною зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами, що порушує законодавство України.

Підозрюваному повідомлено про підозру за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Суд встановив запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Зазначимо, що відповідно до частини 3 статті 263 Кримінального кодексу України, особи, які добровільно здають органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, не підлягають кримінальній відповідальності.

Нагадаємо, поліція викрила 22-річного жителя Ізмаїла, який торгував бойовими припасами. Молодика затримали після продажу двох гранат. За це йому загрожує до семи років ув’язнення.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися