На Одещині правоохоронець організував схему вивезення чоловіків за кордон

Викрито схему незаконного переправлення ухилянтів з Одещини до Молдови

Працівники ДБР, у співпраці з СБУ та Держприкордонслужбою, викрили правоохоронця з Одеської області, який організував схему нелегального переправлення військовозобов’язаних до Молдови. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

На початку березня 2023 року, правоохоронець запропонував своєму знайомому створити бізнес на переправленні ухилянтів через кордон. Знайомий займався пошуком "клієнтів" у Сумській та Харківській областях, домовлявся про оплату та доставляв їх на Одещину. Звідти чоловіків везли до кордону з Молдовою, де правоохоронець надавав їм інструкції, як уникнути прикордонних постів.

За свої послуги вони брали по 2,5 тисячі доларів США, а деяким клієнтам робили знижку до 1,5 тисячі доларів США.

Правоохоронці зафіксували три випадки переправлення військовозобов’язаних, кожен з яких закінчився затриманням на кордоні. Правоохоронцю повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України), що передбачає до 9 років позбавлення волі.

Наразі вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу та відсторонення від посади. Його спільником займаються правоохоронці Сумщини.

Схеми перетину кордону

Прикордонники Подільського загону на світанку запобігли спробі незаконного переправлення осіб до Молдови. Було встановлено, що 23 чоловіки з різних областей України намагались потрапити в Молдову. 

“Горе-мандрівник” за 200 метрів від кордону з Молдовою зламав ногу. Одеські прикордонники врятували чоловіка з Львова, який отримав травму під час спроби незаконного перетину кордону з Молдовою. Жінка, колишня дружина потерпілого, звернулася на "гарячу лінію" ДПСУ, повідомивши про неприємний інцидент. 

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися