Незаконний вилов на Дністровському лимані: жителя Одещини засудили за браконьєрство

Чоловік двома саморобними пастками та двома ятерами виловив понад 35 кг біоресурсів

Мешканець Білгород-Дністровського району отримав обвинувальний вирок за незаконний вилов живих біоресурсів на суму понад 700 тисяч гривень. Суд призначив йому два роки пробаційного нагляду, а також зобов'язав компенсувати державі завдані збитки та витрати на проведення експертиз. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

35-річного чоловіка затримали під час рейду на Дністровському лимані співробітники сектору водної поліції Білгород-Дністровського районного відділу, екологи та працівники загону морської охорони. Порушник використовував дві саморобні пастки та два ятери, виловивши понад 35 кг біоресурсів, включаючи креветки, бичків, крабів, камбал глоса та атерин.

Правоохоронці вилучили заборонені знаряддя лову та біоресурси, які передали на зберігання спеціалізованому приватному підприємству "КЛЕСТ ЛТД". Згідно з інженерно-екологічною експертизою, збитки, завдані державі, склали майже 704 тисячі гривень.

У ході досудового розслідування ми зібрали достатньо доказів злочинної діяльності правопорушника та під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури висунули йому обвинувачення у незаконному зайнятті рибним промислом, що заподіяло істотну шкоду. До суду правоохоронці скерували обвинувальний акт за частиною 1 статті 249 Кримінального кодексу України, – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Суд визнав підсудного винним та призначив йому два роки пробаційного нагляду. Впродовж цього періоду засуджений зобов'язаний періодично з’являтися на реєстрацію до уповноваженого органу з питань пробації, повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання, та погоджувати виїзд за межі України. Крім того, він повинен компенсувати завдані державі збитки у сумі 703 936 гривень та витрати на експертизи - 26 504 гривень.

Суд також ухвалив рішення щодо речових доказів – знаряддя незаконного лову буде знищено, а вилов конфісковано в дохід держави.

Нагадаємо, у Білгород-Дністровському районі правоохоронці виявили та затримали місцевого жителя, який завдав державі збитків на майже 95 тисяч гривень через незаконний вилов риби. Зловмисник може отримати штраф або до трьох років обмеження волі.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися