"Квиток" до в'язниці: житель Одещини замість Молдови потрапив за ґрати

Поліція Одещини затримала чоловіка за спробу дати хабар прикордоннику

На Одещині поліція затримала чоловіка, який намагався дати 2500 доларів хабаря прикордоннику для безперешкодного перетину кордону з Республікою Молдова. Тепер йому загрожує до восьми років ув’язнення за пропозицію та надання неправомірної вигоди. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Інцидент стався в Роздільній. 33-річний місцевий житель, разом з невстановленими особами, спробував підкупити начальника групи інспекторів прикордонної служби. Чоловік запропонував чималу суму за дозвіл перетнути кордон поза пунктами пропуску.

Прикордонник відразу повідомив про спробу хабаря своє керівництво, після чого поліцейські разом з прикордонниками провели операцію з документування злочину. Зловмисника затримали на вулиці міста після того, як він передав хабар у розмірі 2500 доларів. Гроші були вилучені як речовий доказ.

Кримінальне провадження відкрито за статтею 369 Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання за пропозицію та надання неправомірної вигоди службовій особі. Суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 242 240 грн. Чоловіку загрожує від чотирьох до восьми років позбавлення волі, з можливістю конфіскації майна.

Схеми перетину кордону

Прикордонники Подільського загону на світанку запобігли спробі незаконного переправлення осіб до Молдови. Було встановлено, що 23 чоловіки з різних областей України намагались потрапити в Молдову. 

“Горе-мандрівник” за 200 метрів від кордону з Молдовою зламав ногу. Одеські прикордонники врятували чоловіка з Львова, який отримав травму під час спроби незаконного перетину кордону з Молдовою. Жінка, колишня дружина потерпілого, звернулася на "гарячу лінію" ДПСУ, повідомивши про неприємний інцидент. 

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися