На Одещині судитимуть медиків за фальсифікацію діагнозів для ухилянтів

Чоловіки платили за довідки про інвалідність від 4 до 7 тисяч доларів

Прокурори Київської окружної прокуратури передали до суду обвинувальний акт проти чотирьох медиків з Центру первинної медико-санітарної допомоги Одеси. Їх звинувачують в організації схеми фіктивного оформлення медичних документів для військовозобов’язаних. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Медикам інкримінують перешкоджання діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань у здійсненні мобілізаційних заходів, а також підробку офіційних документів, вчинену організованою групою осіб (ч. 1 ст. 114-1, ч. 3 ст. 358, ч. 1 ст. 366 КК України).

Слідство встановило, що завідувачка амбулаторії організувала схему, залучивши лікаря та двох медичних сестер. Вони систематично виготовляли документи, що дозволяли ухилятися від військової служби та виїжджати за кордон. Спільники пропонували "послуги" з підготовки медичних документів, оформлення фіктивних історій хвороб та сприяння в отриманні груп інвалідності. Для цього вони використовували підроблені печатки та бланки медичних установ, вносячи в документи відомості від імені інших медичних фахівців.

Вартість таких послуг коливалася від 5 000 до 7 000 доларів США, залежно від пакета документів. Слідство задокументувало 20 епізодів злочинної діяльності медиків. Організаторку схеми за клопотанням прокурора тримають під вартою.

Схеми перетину кордону

Прикордонники Подільського загону на світанку запобігли спробі незаконного переправлення осіб до Молдови. Було встановлено, що 23 чоловіки з різних областей України намагались потрапити в Молдову. 

“Горе-мандрівник” за 200 метрів від кордону з Молдовою зламав ногу. Одеські прикордонники врятували чоловіка з Львова, який отримав травму під час спроби незаконного перетину кордону з Молдовою. Жінка, колишня дружина потерпілого, звернулася на "гарячу лінію" ДПСУ, повідомивши про неприємний інцидент. 

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися