“Продавав місця в Нацполіції”: в Одесі затримали ексміліціонера

Ексміліціонер обіцяв за гроші працевлаштувати до Нацполіції

У рамках розслідування під керівництвом прокурорів було викрито та повідомлено про підозру колишньому працівнику правоохоронних органів. Його звинувачують в отриманні та вимаганні хабаря за вплив на прийняття рішення уповноваженими особами. Про це повідомляє пресслужба Одеської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що підозрюваний запропонував своєму знайомому допомогу у працевлаштуванні на посаду оперуповноваженого в підрозділах Національної поліції України за $8 тисяч. Він обіцяв використати свої нібито знайомства у поліції та особисто сприяти цьому процесу, забезпечивши місце в Одеському управлінні Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції.

З'ясувалося, що підозрюваний раніше працював інспектором чергової частини УДАІ ГУМВС України в Одеській області, але після звільнення у 2010 році вже мав проблеми із законом.

Чоловіка затримали під час отримання частини обумовленої суми. За клопотанням прокурора, йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Слідчі поліції Одещини оголосили зловмиснику про підозру за ч. 3 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує до 8 років позбавлення волі.

Погоріли на хабарях

Нагадаємо, в Одесі затримали працівника районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (РТЦК), який за 4 000 доларів обіцяв уникнення вручення повістки та відтермінування призову на військову службу.

Крім того, Служба безпеки України успішно розкрила корупційну схему в Одеській митниці, у якій брав участь інспектор Держмитслужби. За даними оперативників, цей посадовець систематично отримував хабарі від підприємців за обіг товарів під час митного контролю.

Також “Коментарі писали, що ДБР завершило розслідування щодо трьох правоохоронців. Вони підозрюються в організації схеми хабарництва від наркоторговців. Незаконну схему призначення "відкупних" влаштували троє чинних та один колишній правоохоронець. Використовуючи інформацію від керівника одного з поштових відділень в Одесі, вони визначали клієнтів, які отримували наркотики поштою, та вимагали від них гроші.

Читайте також