Розкрито хабарницю на митниці: СБУ виявила корупційну схему в Одесі

Оперативники спецслужби задокументували кілька фактів отримання інспектором хабарів з підприємців

Служба безпеки України успішно розкрила корупційну схему в Одеській митниці, у якій брав участь інспектор Держмитслужби. За даними оперативників, цей посадовець систематично отримував хабарі від підприємців за обіг товарів під час митного контролю. Про це повідомляє Управління СБУ в Одеській області. 

За даними спецслужби, працівник митниці регулярно вимагав та отримував хабарі від підприємців за безперешкодний ввіз та вивіз товарів через митний контроль.

Інспектор дозволяв ввозити продукцію без необхідних процедур та сплати відповідних митних платежів, при цьому вимагаючи від 400 до 750 доларів залежно від обсягу товару.

Співробітники СБУ задокументували кілька випадків отримання хабарів інспектором від підприємців. Після отримання чергової неправомірної вигоди, правоохоронці затримали фігуранта "на гарячому".

Інспектору повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою), за якою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 10 років. Наразі ведуться оперативні слідчі дії для виявлення всіх осіб, причетних до цієї корупційної схеми.

Нагадаємо, в Одесі правоохоронці затримали головного спеціаліста відділу демонтажу комунальної установи "Муніципальна служба розвитку торгівлі" Одеської міської ради за фактом одержання неправомірної вигоди. Чоловік організував корупційну схему, вимагаючи від підприємців "данину" за стихійну торгівлю у невстановлених місцях.

Джерело: https://t.me/SSU_Odesa/8491


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися