Корупційна схема в Одесі: затримано посадовця, що вимагав хабарі за стихійну торгівлю

За дозвіл торгівлі слід було заплатити "данину"

В Одесі правоохоронці затримали головного спеціаліста відділу демонтажу комунальної установи "Муніципальна служба розвитку торгівлі" Одеської міської ради за фактом одержання неправомірної вигоди. Чоловік організував корупційну схему, вимагаючи від підприємців "данину" за стихійну торгівлю у невстановлених місцях. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

За інформацією правоохоронців, посадовець вживав заходів для боротьби зі стихійною торгівлею, але використовував своє службове становище для особистої користі. Його схема передбачала щомісячну вартість за "дозвіл" на торгівлю у незатверджених місцях.

Поліція виявила, що фігурант, діючи в змові з іншими посадовцями, вимагав хабарі від торговців. Наприкінці минулого року він отримав дві тисячі гривень від одного продавця та ще шість тисяч за розміщення нових стелажів в іншого.

Правоохоронці вчасно затримали зловмисника, конфіскуючи незаконно отримані кошти та документи, що підтверджують його протиправну діяльність. Посадовцю загрожує позбавлення волі від п'яти до десяти років та конфіскація майна.

Нині поліцейські вживають заходів щодо встановлення інших осіб, причетних до даного злочину. Слідчі дії тривають", - повідомила начальниця відділення розслідування злочинів у сфері господарської та службової діяльності слідчого відділу територіального підрозділу поліції Валентина Горошко.

Нагадаємо, під час оперативних заходів, проведених за процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури, виявлено факт корупційних дій старшого державного інспектора Управління Укртрансбезпеки в Одеській області. Згідно із частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, слідство встановило, що посадовець налагодив корупційну схему для отримання неправомірної вигоди в обмін за безперешкодний пропуск перевантажених транспортних засобів та уникнення мобільних постів контролю.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися