Скандальне розслідування: на Одещині посадовця Укртрансбезпеки викрито на корупції

Посадовець за хабар пропускав вантажівки поза габаритно-вагових комплексів

Під час оперативних заходів, проведених за процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури, виявлено факт корупційних дій старшого державного інспектора Управління Укртрансбезпеки в Одеській області. Згідно із частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, слідство встановило, що посадовець налагодив корупційну схему для отримання неправомірної вигоди в обмін за безперешкодний пропуск перевантажених транспортних засобів та уникнення мобільних постів контролю. Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

За слідством, посадовець налагодив систему отримання неправомірних вигод за безперешкодний пропуск перевантажених транспортних засобів, уникнення мобільних постів контролю та ухилення від адміністративної відповідальності.

Щомісячно "тариф" за такий "послуги" становив 1000 гривень за кожен, як вважав, перевантажений автомобіль. У результаті цієї схеми, посадовець здійснив пропуск 22 вантажівок з зерном, обхідних габаритно-вагових комплексів "Укртрансбезпеки".

Державного інспектора затримали під час спроби отримати черговий хабар у розмірі 7 тисяч гривень. Додатково, він вже отримав 15 тисяч гривень наприкінці минулого року.

Наразі розглядаються питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Нагадаємо, ДБР завершило розслідування щодо трьох правоохоронців. Вони підозрюються в організації схеми хабарництва від наркоторговців. Незаконну схему призначення "відкупних" влаштували троє чинних та один колишній правоохоронець. Використовуючи інформацію від керівника одного з поштових відділень в Одесі, вони визначали клієнтів, які отримували наркотики поштою, та вимагали від них гроші. Правоохоронці погрожували кримінальними справами за збут наркотиків й вимагати "відкуп" від 10 тисяч доларів США.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися