Хабарники в погонах: в Одеській області ДБР розслідує корупційну справу

"Ділків в погонах" підозрюють одразу за п'ятьма статтями Кримінального кодексу України

ДБР завершило розслідування щодо трьох правоохоронців. Вони підозрюються в організації схеми хабарництва від наркоторговців. Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Незаконну схему призначення "відкупних" влаштували троє чинних та один колишній правоохоронець. Використовуючи інформацію від керівника одного з поштових відділень в Одесі, вони визначали клієнтів, які отримували наркотики поштою, та вимагали від них гроші. Правоохоронці погрожували кримінальними справами за збут наркотиків й вимагати "відкуп" від 10 тисяч доларів США.

Слідство зафіксувало п'ять епізодів вимагання та крадіжки грошей у громадян. Однак, не тільки 'відкупні' були метою, а й понад $100 000 було викрадено в одного чоловіка під час незаконного обшуку.

Троє правоохоронців та керівник поштового відділення стали обвинуваченими у крадіжці, вимаганні та одержанні неправомірної вигоди. Колишній правоохоронець, який також брав участь у злочині, оголошений у міжнародний розшук.

Яке покарання чекає на "ділків в погонах"

Троє правоохоронців та керівник поштового відділення обвинувачуються у крадіжці, вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 2, ч. 3 ст. 146, ч. 2, ч. 3 ст. 365, ч. 4 ст. 189, ч. 5 ст. 185, ч. 3 ст. 368 КК України). Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Більше про хабарників   

Оперативники управління стратегічних розслідувань та слідчі обласної поліції в Одеській області розкрили корупційну діяльність на одному з комунальних підприємств. Посадовці влаштовували фіктивних працівників, нараховуючи їм заробітну плату з бюджету.  

Нагадаємо, старшого державного інспектора одного з митних постів Одеської митниці обвинувачують у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Прокурори Одеської обласної прокуратури внесли обвинувальний акт до суду згідно зі статтею 368 частини 3 Кримінального кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися