На Одещині митник "придбав" квиток до в'язниці: хабарнику загрожує до 10 років

Правоохоронці викрили співробітника митної служби, який вимагав хабар за ввезення 4 мільйонів через “зелений коридор”

Старшого державного інспектора одного з митних постів Одеської митниці обвинувачують у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Прокурори Одеської обласної прокуратури внесли обвинувальний акт до суду згідно зі статтею 368 частини 3 Кримінального кодексу України.

Про це повідомляє Одеська обласна прокуратура. 

Під час слідства було встановлено, що митник вимагав хабар у громадянина за забезпечення безперешкодного ввезення 4 мільйонів гривень на територію України через міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення "Маяки-Удобне-Паланка". Вартість його "послуг" становила 3% від суми, що ввозилася, що прирівнювалося до 3000 євро.

Співробітника митниці затримали в момент отримання другої частини неправомірної вигоди за "пропуск" партії незадекларованих грошей.

Відтепер обвинуваченого відсторонили від його посади, і його очікує судовий розгляд. Досудове розслідування здійснює Служба безпеки України та Головне управління Національної поліції в Одеській області.

Яке покарання чекає на митника

Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно старшого державного інспектора одного з митних постів Одеської митниці за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, двом мешканцям Одещини, які порушили правила дорожнього руху (ПДР) та керували автомобілями у нетверезому стані, доведеться постати перед судом і сплатити штрафи. Однак, намагаючись уникнути відповідальності, вони запропонували поліцейським хабар, за що їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися