На Одещині нетверезі водії запропонували хабарі поліцейським: яке покарання на них чекає

За порушення ПДР та намагання уникнути відповідальності грозить відшкодування великої шкоди та покарання

Двом мешканцям Одещини, які порушили правила дорожнього руху (ПДР) та керували автомобілями у нетверезому стані, доведеться постати перед судом і сплатити штрафи. Однак, намагаючись уникнути відповідальності, вони запропонували поліцейським хабар, за що їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі.

Про це повідомляє ГУНП в одеській області. 

Житель Біляївського району керував автомобілем "ВАЗ" в стані алкогольного сп’яніння. Драгер показав, що вміст алкоголю в крові перевищує в сім раз. Крім того, він не мав поліса обов’язкового страхування. Щоб уникнути покарання за ці правопорушення, водій намагався передати поліцейським гроші. Коли йому відмовили, він залишив 5,5 тисяч гривень в салоні службового автомобіля.

Другий водій "ВАЗу", який виявився жителем селища Лиманське, також знаходився в нетверезому стані та відмовився проходити огляд для визначення рівня алкоголю. Він пропонував поліцейським 5 тисяч гривень "відкупу". Навіть після попередження про кримінальну відповідальність за пропозицію надавати неправомірну вигоду, він залишив гроші на капоті службового автомобіля.

В обох випадках поліцейські затримали чоловіків та конфіскували гроші як речові докази. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 17 тисяч до 68 тисяч гривень або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років. 

Також обом водіям було складено адміністративні матеріали за нетверезе водіння та відмову проходити огляд. За ці порушення передбачено штраф у розмірі 17 тисяч гривень та позбавлення права керувати транспортними засобами на один рік.

Нагадаємо, в Одесі патрульні затримали нетверезого одесита, який вибіг на проїжджу частину та кидався під колеса автомобілів. Інцидент стався на вулиці Ланжеронівська.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися