Посадовця одеської міської ради підозрюють у хабарництві

Посадовець комунального підприємства Одеської міської ради опинився під прицілом поліції

Оперативники управління стратегічних розслідувань та слідчі обласної поліції в Одеській області розкрили корупційну діяльність на одному з комунальних підприємств. Посадовці влаштовували фіктивних працівників, нараховуючи їм заробітну плату з бюджету. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

В ході розслідування правоохоронці також зафіксували факти хабарництва. Керівник дільниці комунального підприємства вимагав хабар від свого підлеглого, який відмовився брати участь у корупційній схемі. 

Один з його підлеглих відмовився брати участь в оборудці і той погрожував йому звільненням. Проте за неправомірну вигоду пообіцяв залишити підлеглого на посаді, – йдеться в повідомленні.

Яке покарання чекає на посадовця

Відповідно до отриманих доказів, начальник дільниці був повідомлений про підозру за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України. Такі дії караються позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, старшого державного інспектора одного з митних постів Одеської митниці обвинувачують у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди. Прокурори Одеської обласної прокуратури внесли обвинувальний акт до суду згідно зі статтею 368 частини 3 Кримінального кодексу України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися