Намагався вивести друга: на Одещині викрили схему виїзду за кордон

На Одещині судитимуть двох чоловіків за організацію незаконного перетину кордону та спробу підкупу прикордонника

На Одещині поліцейські завершили досудове розслідування щодо двох місцевих мешканців, які організували спробу незаконного перетину державного кордону та запропонували хабар прикордоннику. Чоловіків затримали після передачі восьми тисяч доларів у якості неправомірної вигоди, і тепер вони постануть перед судом. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області. 

Слідство встановило, що 43-річний житель Одеси пообіцяв своєму 37-річному знайомому, який підлягав мобілізації, організувати виїзд з України через пункт пропуску на кордоні з Молдовою. За свої послуги одесит запросив вісім тисяч доларів, які він запропонував прикордоннику за сприяння у незаконному перетині кордону. Однак прикордонник повідомив про цю пропозицію своєму керівництву, і дії підозрюваних були ретельно задокументовані.

Організатор був затриманий, коли привіз свого знайомого до пункту пропуску, де той передав прикордоннику чотири тисячі доларів. Після цього, бувши впевненим у успішному перетині кордону, організатор передав решту суми.

Правоохоронці вилучили гроші, мобільні телефони та автомобіль підозрюваних як речові докази. Під керівництвом Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону, правоохоронці висунули обвинувачення затриманим. Організатора звинувачують у незаконному переправленні осіб через державний кордон та в наданні неправомірної вигоди службовій особі (ч. 1 ст. 332, ч. 1 ст. 369 ККУ), а його знайомому – у пособництві у наданні хабаря (ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 369 ККУ).

Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 121 тисячі гривень, чим підозрювані скористалися. Якщо їх вина буде доведена, організатору схеми загрожує від трьох до п'яти років позбавлення волі, а його спільнику – штраф або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років.

Схеми перетину кордону

Прикордонники Подільського загону на світанку запобігли спробі незаконного переправлення осіб до Молдови. Було встановлено, що 23 чоловіки з різних областей України намагались потрапити в Молдову. 

“Горе-мандрівник” за 200 метрів від кордону з Молдовою зламав ногу. Одеські прикордонники врятували чоловіка з Львова, який отримав травму під час спроби незаконного перетину кордону з Молдовою. Жінка, колишня дружина потерпілого, звернулася на "гарячу лінію" ДПСУ, повідомивши про неприємний інцидент. 

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися