Жителя Одещини судитимуть за спробу дати хабар прикордоннику

Поліція Одещини завершила розслідування справи про хабар прикордоннику

Правоохоронці направили до суду справу 36-річного мешканця Білгорода-Дністровського, якому інкримінують спробу підкупу прикордонника. Чоловік запропонував хабар у розмірі 3000 доларів США, щоб безперешкодно перетнути державний кордон України. Про це повідомляє ГУНП в Одеській області.

Після того як інспектор прикордонної служби отримав пропозицію неправомірної вигоди, він негайно повідомив про це своє керівництво. Йшлося про спробу чоловіка призовного віку уникнути офіційного пункту пропуску на кордоні з Республікою Молдова. Інформація була передана до відповідних правоохоронних органів, які організували спецоперацію з документування протиправних дій.

Зловмисника затримали одразу після передачі хабаря. Гроші були вилучені слідчими як речовий доказ.

Зібравши достатньо доказів, ми висунули фігуранту обвинувачення за ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України. Йдеться про пропозицію та надання службовій особі неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, дії з використанням наданої їй влади та службового становища. Досудове розслідування завершено і обвинувальний акт скеровано до суду. Згідно з чинним законодавством, правопорушнику загрожує до чотирьох років позбавленням волі, – прокоментував начальник Білгород-Дністровського районного відділу поліції Павло Бобчинський.

Схеми перетину кордону

Прикордонники Подільського загону на світанку запобігли спробі незаконного переправлення осіб до Молдови. Було встановлено, що 23 чоловіки з різних областей України намагались потрапити в Молдову. 

“Горе-мандрівник” за 200 метрів від кордону з Молдовою зламав ногу. Одеські прикордонники врятували чоловіка з Львова, який отримав травму під час спроби незаконного перетину кордону з Молдовою. Жінка, колишня дружина потерпілого, звернулася на "гарячу лінію" ДПСУ, повідомивши про неприємний інцидент. 

Нагадаємо, одеські поліцейські затримали чоловіка, який організував незаконне переправлення осіб через державний кордон України. Правопорушник забезпечував військовозобов’язаних чоловіків фіктивними документами, які давали їм право безперешкодно виїжджати з країни.


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися