На Одещині браконьєр виловив риби на 700 тисяч гривень

Чоловік незаконно ловив рибу, у тому числі у заповідній зоні

Правоохоронці Одещини викрили браконьєра у водах Дністровського лиману. Чоловік незаконно ловив рибу, у тому числі у заповідній зоні. За попередніми підрахунками рибалка загалом спричинив державі шкоду на суму близько 700 тисяч гривень.

Про це повідомляє пресслужба Національної поліції в Одеській області. 

Під час спільного рейду працівника місцевого риболовецького підприємства побачили, як чоловік з човна здійснював вилов риби необіркованими сітками, частина яких була закинута на заповідну зону.

Правоохоронці вилучили човен, 404 метри ліскової сітки та сазанів вагою 69 кілограмів. 169 метрів незаконного знаряддя лову з майже 42 кілограмами риби знаходилися на території заповідника, решта – за межами забороненої зони. Незаконний улов поліцейські передали на зберігання підприємству "Клест ЛТД", а сітки та плавзасіб – до територіального відділення поліції.


Яке покарання чекає на браконьєра 

Наразі поліцейські призначили експертизи, за результатами яких буде прийнято рішення щодо повідомлення чоловіку про підозру. Санкція статті передбачає покарання штрафом від  17 тисяч до 51 тисячі гривень, або обмеженням волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про незвичну перевірку, яку провели в Одесі біля будівлі музею західного та східного мистецтва на розі вулиць Пушкінської та Грецької. Труп корови у будівельному ковші поряд з установою виявився опудалом.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися