В порту Одещини привласнили судна Дунайського пароплавства

Багато років майно підприємства "віддавали"

На Одещині відкрили кримінальне провадження щодо незаконного привласнення суден Українського Дунайського пароплавства, що перебувають у порті Південний. Ще у 2013 році пароплавство вирішило передати 8 ліхтерів компанії "Сісайд (Україна)" з порту Південний. Для внутрішньопортових перевезень та накопичення зернових вантажів.

Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко.

"В минулі роки у керівництва УДП була звичка роздавати флот в оренду, щоб вже ніколи його не повертати. Багато років майно підприємства розбазарювали, ми повертаємо те, що належить УДП", - написав Москаленко. 

Ставка фрахту складала 40 доларів на добу (наразі ринкова ставка фрахту від $140). Оплачувався лише час, коли ліхтер перебував в експлуатації. Обліком робочого часу займався сам фрахтувальник.

Фрахтувальник гарантував, що після завершення договору поверне ліхтери та оплатить буксирування з порту Південний до порту Ізмаїл. Договір завершився наприкінці 2013 року, проте ліхтери все ще у Південному.

Керівництво фрахтувальника нібито і не проти повернення суден. Але в наявності, як виявила перевірка, не всі ліхтера. Крім того, хто компенсує УДП чималі витрати на передислокацію, - додає директор. 

Тому пароплавство звернулося до Господарського суду Одеської області з позовом про повернення майна. Триває судовий процес. Також направили правоохоронним органам повідомлення про незаконне відчуження майна держпідприємства. Відкрита кримінальна справа. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Українське Дунайське пароплавство погодило перейменування перших 12 суден. Процес перейменування  ініціювали ще минулого року, але процедура досить тривала.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися