Затримання посадовця на Одещині: як військовий відбирав у солдатів гроші

Військовослужбовець може потрапити за ґрати на 12 років

У військовій частині на Одещині затримано начальника матеріального забезпечення, який відбирав у військовослужбовців гроші. Правоохоронці задокументували понад 30 випадків вимагання та одержання посадовцем понад 600 тисяч гривень. 


Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань.


Деталі справи


Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру начальнику матеріального забезпечення військової частини на Одещині. Його звинувачують у вимаганні грошей з підлеглих військовослужбовців та застосуванні фізичної насильницької поведінки у випадку відмови.


Яке покарання чекає на посадовця 


Посадовцю повідомлено про підозру у вимаганні чужого майна з погрозою насильства, одержанні неправомірної вигоди, умисному невиконанні наказу, застосуванню насильства до підлеглого (за ч. 4 ст. 189, ч. 1, ч. 3 ст. 368, ч. 4 ст. 402, ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.


Нагадаємо, що 6 квітня працівники ДБР навідалися з обшуками до відомого українського адвоката Андрія Кузьменка. Силовики оглянули документи, що були частиною адвокатської таємниці та без пояснень вилучили авто юриста, авто дружини та транспорт, який належав юридичній фірмі.

Також зазначимо, що раднику ексзаступника міністра оборони вручили підозру та звинувачують у незаконному заволодінні 1,7 млрд грн. Ці гроші мали піти на закупівлю товарів для Збройних сил України.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися