“Веселі” кульки: службовий пес виявив контрабанду наркотиків

Загалом було виявлено 250 грамів наркотичних засобів

На пункті пропуску "Орлівка", що на кордоні України та Румунії, службовий собака прикордонників виявив наркотики. Їх намагалися перевезти в надувних кульках.


Про це повідомляє Ізмаїльський прикордонний загін.


Під час огляду автобуса Vanhool службовий спанієль Арчі відчув запах наркотичних речовин. 42-річна громадянка України їхала до румунського міста Констанца та намагалась провезти понад 250 грамів наркотичної речовини. За результатом детального огляду, прикордонники виявили розфасовані у надувні кульки речовини рослинного походження, за зовнішніми ознаками ймовірно канабіс.


Жінка спробувала уникнути виявлення наркотиків, обгорнувши їх у фольгу та ретельно зав'язавши у надувні кульки. Проте, гострий нюх собаки-прикордонника допоміг знайти заборонену речовину. 


Яке покарання чекає на контрабандистку 


За фактом контрабанди наркотиків, що передбачена ч. 2  ст. 305 Кримінального кодексу України, прикордонники повідомили до Служби безпеки України та національної поліції. Речовину вилучено та передано на експертизу. Зловмисниці загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна.


Нагадаємо, що на Одещині прикордонники не дали вивезти за кордон скрипку Страдіварі 1742 року. У поромному пункті пропуску "Орлівка" військовослужбовці Ізмаїльського загону спільно з митниками виявили скрипку, яка ймовірно становить культурну та історичну цінність.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися