Працювала на агресора, а потім втекла до Одеси: СБУ затримала колаборантку

За колабораційну діяльність жінці загрожує ув’язнення

Служба безпеки України (СБУ) виявила ще двох прихильниць "рашизму", які діяли на тимчасово захоплених територіях Херсонської області. Одну з них було затримано в Одесі.


Про це повідомляє СБУ.


Втеча в Одесу


Одна з затриманих була жінка з Херсона, яка під час окупації міста влаштувалась до створеного загарбниками "обласного пенсійного фонду". Зловмисниця була залучена у виконанні вказівок країни-агресора щодо запровадження "рубльової зони" в регіоні, під час чого змушувала людей похилого віку отримувати пенсії у російській валюті. Після звільнення міста зловмисниця втекла до Одеси, де її затримали співробітники СБУ. Під час обшуків за місцем її тимчасового проживання було виявлено значний запас російських рублів, який був нарахований їй як "зарплата" від окупантів.


Затримання в Києві


Іншою зрадницею є  колишня очільниця створеного агресором "басейнового управління водних ресурсів Херсонської області". На цій посаді вона брала участь у налагодженні водопостачання для потреб окупаційних угруповань РФ, які були дислоковані на тимчасово захопленій території регіону. Для цього вона сформувала штат "відділу" та намагалась залучити місцевих жителів до псевдоустанови. Перед звільненням обласного центру колаборантка втекла до Києва, але співробітники СБУ встановили її місцеперебування і затримали.


Яке покарання чекає на колаборанток 


Наразі обом жінкам повідомлено про підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України. Суд вже обрав одній із них запобіжний захід – тримання під вартою.


Нагадаємо, що в Одеській області затримали  мешканця Херсона за колабораційну діяльність. Експрацівник колонії після захоплення Херсона перейшов на бік ворога та почав співпрацювати з окупаційною владою.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися