Корупційна схема за участі депутатки Одеської міськради: НАБУ та САП скерували справу до суду

Всього по цій справі проходять дев’ять осіб

У справі про корупційну схему, яка призвела до понад 26,8 млн грн збитків для громади Миколаєва, НАБУ та САП скерували обвинувальний акт до суду 5 травня 2023 року. Справа стосується незаконного заволодіння бюджетними коштами, які були спрямовані на реконструкцію Соборної площі у місті Миколаїв, та їх подальшу легалізацію.

Про це повідомляє пресслужба Національного антикорупційного бюро України.

По цій справі обвинуваченими проходять дев’ять осіб (посади вказані на момент вчинення злочину):

  • заступник Миколаївського міського голови;

  • перший заступник керівника одного з департаментів Миколаївської міської ради;

  • шість директорів приватних компаній, серед яких є чинна депутатка Одеської міськради Марина Лозовенко;

  • засновник приватної компанії.

Дії дев’ятьох осіб кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, яка стосується заволодіння майном шляхом обману або зловживання службовим становищем. Чотирьом особам з-поміж керівників приватних компаній додатково інкриміновано ч. 2 ст. 209 КК України, яка стосується легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом.


Подробиці справи

У 2019 році департамент Миколаївської міськради оголосив тендер на реконструкцію Соборної площі. Проте, заступник Миколаївського міського голови та перший заступник керівника одного з департаментів міської ради, скориставшись своїм службовим становищем, у змові з шістьма директорами приватних компаній, забезпечили перемогу у тендері наперед визначеному ТОВ, яке отримало контракт на виконання робіт. Попри це, експертиза показала, що виконання робіт проводилося за завищеними цінами, що стало причиною збитків у розмірі понад 26,8 млн грн для місцевої громади.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися